psychologiepraktijk LEEF!tijd

Intake:
​Nadat u bent aangemeld volgt er een intake die 1 à 2 gesprekken kan beslaan. Vervolgens bespreken we samen welke vorm van hulp het beste aansluit bij uw hulpvraag. Dit zou ook kunnen betekenen dat u meer gebaat bent bij een doorverwijzing naar een andere vorm van hulp.
Komt u bij deze praktijk in behandeling dan stellen we samen een behandelplan op, zodat u weet waar in de behandeling de aandacht op gericht zal worden en op welke manier.

Behandeling:
​In de praktijk staat binnen elke behandeling centraal dat er sprake is van wederzijds respect en vertrouwen. Daarbij draait het niet alleen om uw klacht, maar ook om wie u bent en hoe u in uw leven staat. Er wordt behandeld met behulp van cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapeutische technieken.

Wachttijden:
De aanmeldwachttijd  is 1 week en de behandelwachttijd is 2 weken (per 06-05-2022). Tijdens een vakantieperiode kan dit tijdelijk langer zijn.

​Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).